Tricotsteek breisteken uitleg

De Tricotsteek is gebaseerd op recht breien (goede kant) en averecht breien (verkeerde kant). Deze steek behoort tot de eenvoudige breisteken en is erg geschikt voor het breien van een simpele maar schitterende sjaal. Zoals bij de ribbelsteek alleen het recht breien wordt gebruikt, passen we bij de Tricotsteek ook averecht breien toe.

Weet je nog niet hoe je een breiwerk moet opzetten, lees dan eerst even de Startershandleiding | » Stap: 1 – Opzetten op deze website.

Uitleg breisteken: Tricotsteek

We beginnen met het maken van de opzetsteken. Zo’n 30 opzetsteken is een mooi aantal voor de breedte van een sjaal, maar dit kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Nadat de breinaald vol is met het gewenste aantal opzetsteken, gaan we verder met de steken voor de sjaal. Houdt hierbij de breinaald met de opzetsteken in je linkerhand en de lege breinaald in je rechterhand.

Stappen:
Voor de Tricotsteek breien we de eerste naald met steken via recht breien en de tweede naald met steken via averecht breien. Elke nieuwe naald wordt om en om afgewisseld door middel van recht breien en averecht breien.

Dit ziet er als volgt uit:
Naald 1: Recht breien
Naald 2: Averecht breien
Naald 3: Recht breien
Naald 4: Averecht breien
Naald 5: Recht breien

enzovoorts..

Weet je nog niet het verschil tussen recht en averecht breien of hoe je dit doet, lees dan eerst even de Startershandleiding | » Stap: 2 – Recht & averecht breien.

Lengte
Door het afwisselend recht en averecht breien, maak je met de tricotsteek een simpele maar schitterende sjaal. Het aantal naalden in je breiwerk bepaalt uiteindelijk de lengte van je sjaal of de patronen. Wanneer je de juiste lengte van je sjaal hebt bereikt, moet je je breiwerk afkanten. Weet je nog niet hoe je een breiwerk moet afkanten, lees dan even de Startershandleiding | » Stap: 3 – Afkanten op deze website.

korting wol garens aanbieding breiwebshop.nl