gebreide sjaal in patentsteek breien

Breipatroon: Sjaal Winter’s Best Friend
Maat:
Afmetingen: Breedte: +/- 35 cm, Lengte: +/- 2 meter
Materiaal: DROPS VERDI van Garnstudio, 350 gr. kleur nr. 06, lichtroze. – Rechte breinaald 9mm, of de maat die nodig is voor de juiste steekverhouding.

Steekverhouding:
7 steken x 7 naalden in patentsteek met 3 draden Verdi = 10 x 10 cm. Gebruik indien nodig dikkere of dunnere naalden. Brei altijd eerst een proeflapje met het breipatroon!

Breipatroon Sjaal: Winter’s Best Friend

drops verdi wol breigaren‘Winter’s Best Friend’ is een professioneel sjaal design die, zoals de naam al doet vermoeden, heerlijk warm zit. Een echte wintersjaal dus, maar daarnaast ook ideaal om te dragen op een vest of top in het voor/najaar. Het patroon wordt heen en weer gebreid op de rechte breinaald en is in patentsteek. Dankzij het breien met 3-dubbele draad weegt de sjaal niet zoveel, ongeveer rond de 290 gr. en voelt lekker zacht en luchtig aan op de huid. De ‘magic print’ in het breigaren zorgt daarnaast voor unieke patronen en kleurovergangen.

Het sjaal breipatroon wordt hieronder stap voor stap uitgelegd, maar voordat je aan de slag gaat wil ik eerst nog even snel een korte tip geven voor het breien met een 3-dubbele draad:

BREITIP: Omdat je straks met 3 draden tegelijk gaat breien is het handig om vooraf ongeveer 1/3 van je grote bol breigaren op te rollen tot een nieuwe kleinere bol. Gebruik dan 1 draad van je net opgerolde kleinere bol en 1 draad van zowel de binnen als de buitenkant van je grotere bol.

STAPPEN – sjaal breien:
1: Zet losjes 25 steken op met een rechte breinaald 9mm en 3 draden Verdi (zie breitip hierboven).
2: Brei vervolgens in patentsteek heen en weer op de naald (zie uitleg onderaan: patentsteek) totdat het werk een lengte heeft van ongeveer 2 meter. Denk hierbij aan de juiste stekenverhouding!
3: Pas de lengte zo aan dat je eindigt na een 2e naald en brei dan de volgende naald als volgt: 1 steek recht, *brei de omslag en de afgehaalde steek recht samen, 1 steek averecht* (herhaal van *-* tot er 1 steek overblijft), eindig de naald met 1 steek recht.
4: Kant tenslotte losjes alle steken af met recht boven recht en averecht boven averecht.

UITLEG – patentsteek (stap 2 van het sjaal breipatroon):
Naald 1: 1 steek recht, *1 steek recht, 1 omslag, 1 steek averecht afhalen* (herhaal van *-* tot er 2 steken over zijn), eindig de naald met 2 steken recht.
Naald 2: 1 steek recht, *1 omslag, 1 steek averecht afhalen, brei de omslag en de afgehaalde steek recht samen* (herhaal van *-* tot er 2 steken over zijn), eindig de naald met 1 omslag, 1 steek averecht afhalen, 1 steek recht.
Naald 3: 1 steek recht, *brei de omslag en de afgehaalde steek recht samen, 1 omslag, 1 steek averecht afhalen* (herhaal van *-* tot er 1 omslag en 2 steken over zijn), eindig de naald door de omslag en de afgehaalde steek recht samen te breien, 1 steek recht.
Herhaal telkens naald 2 en 3.

korting wol garens aanbieding breiwebshop.nl