breisteek dubbele gerstekorrelsteek

Een sjaal breien met de Dubbele Gerstekorrelsteek geeft goed weer hoe makkelijk het kan zijn om met verschillende breisteken een prachtige sjaal te breien. De Dubbele Gerstekorrelsteek is een leuke steek, maar je moet wel goed in de gaten houden welke vorm van breien er telkens wordt toegepast. Zoals de naam al aangeeft gaat deze steek net zoals de Gerstekorrelsteek, alleen vind er nu telkens een verandering plaats na elke twee naalden.

Weet je nog niet de basis van het breien? Lees dan eerst even de Startershandleiding | » Sjaal Breien Voor Beginners op deze website.

Uitleg breisteken: Dubbele Gerstekorrelsteek

Bij de dubbele gerstekorrel wordt gebruik gemaakt van recht en averecht breien. In de eerste naald begin je met één steek recht, gevolgd door één steek averecht. Bij de twee naald herhaal je exact de eerste naald.
In de derde naald veranderen we de volgorde en laten we de steken verspringen door nu te beginnen met één steek averecht, gevolgd door één steek recht. Bij de vierde naald herhaal je exact de derde naald. Deze vier naalden met breisteken worden telkens herhaald. Hieronder zijn alle stappen nog eens overzichtelijk op een rijtje gezet.

Stappen:

Naald 1:
– Begin met 1 steek recht
– Daarna 1 steek averecht
enz. tot het einde van de naald

Naald 2:
– Begin weer met 1 steek recht
– Daarna 1 steek averecht
enz. tot het einde van de naald (zelfde als naald 1)

Naald 3:
– Begin nu met 1 steek averecht
– Daarna 1 steek recht
enz. tot het einde van de naald

Naald 4:
– Begin weer met 1 steek averecht
– Daarna 1 steek recht
enz. tot het einde van de naald (zelfde als naald 3)

Herhaal deze 4 naalden totdat je de juiste lengte van de sjaal hebt bereikt.

korting wol garens aanbieding breiwebshop.nl