breipatroon sjaal voorbeeld
Breipatroon: Sjaal Romaan
Afmetingen: Breedte: 20 cm, Lengte: 120 cm
Materiaal: DROPS Alpaca van Garnstudio, 150 gr, kleur nr: 0100 naturel

Breinaald 4.5 mm (Wanneer je met andere garen werkt, kijk dan welke maat je nodig hebt voor de juiste steekverhouding voor het breipatroon)

Steekverhouding:
18 steken x 23 naalden met 2 draden Alpaca in tricotsteek = 10 x 10 cm. Brei altijd eerst even een proeflapje met het breipatroon!

Breipatroon Sjaal: Romaan

De teltekening hieronder geeft het motief weer op de goede kant. Deel 1.1 van het breipatroon is het motief wat herhaald wordt over de gehele lengte van de sjaal. Deel 1.2 is de rand aan het einde van de sjaal.

Stappen:
teltekening breipatroon sjaal romaan1: Zet 43 steken op met twee draden Alpaca.
2: Brei vevolgens 4 naalden in ribbelsteek.
3: Brei hierna na de naald als volgt (op de goede kant): 8 steken recht, 1 afhalen, 2 steken recht samenbreien, afgehaalde steek overhalen, *9 steken recht, 1 afhalen, 2 steken recht samenbreien, afgehaalde steek overhalen* (herhaal van *-* 1 keer) en brei nog 8 steken recht. In totaal staan er nu 37 steken op de breinaald.
4: Brei de volgende naald averecht, met 3 steken recht aan weerskanten.
5: Ga vervolgens verder in de volgende naald met Breipatroon 1.1 uit de teltekening hierboven. Brei over alle steken en herhaal het breipatroon tot een lengte van +/- 119 centimeter.
6: Eindig met een volledig afgemaakt patroon wanneer je de juiste lengte hebt bereikt. Brei vervolgens patroon 1.2 aan het einde van de sjaal.
7: Kant alle steken losjes af.

korting wol garens aanbieding breiwebshop.nl