kantpatroon sjaal
Breipatroon: Sjaal Fiona Oudroze (kantpatroon)
Afmetingen: Breedte: 48 cm, Lengte: 170 cm
Materiaal: DROPS Vivaldi van Garnstudio
150 gram, kleur nr. 08 – oudroze.

Rechte breinaald 4 mm, of de maat die nodig is voor de juiste steekverhouding (zie hieronder).

Steekverhouding:
18 steken in kantpatroon = 10 cm breed. Zie teltekening A.1 en A.2 voor het kantpatroon. Brei altijd eerst even een proeflapje met het breipatroon voordat je gaat beginnen!

Breipatroon Sjaal: Fiona Oudroze met kantpatroon

De sjaal wordt gebreid in twee gelijke delen en vervolgens aan elkaar gezet. Ribbelsteek (heen en weer gebreid op de naald): Alle naalden recht breien.

teltekening kantpatroonTeltekening:
De teltekening hiernaast geeft de goede kant van het werk weer. Zowel de heengaande als teruggaande naalden zijn weergegeven!

Stappen:
1: Begin met 1 draad Vivaldi en zet losjes 99 steken op met breinaald 4mm.
2: Brei de eerste naald als volgt aan de goede kant: 13 steken recht, *1 steek recht afhalen, 2 steken recht samen, afgehaalde steek overhalen, 11 steken recht* (herhaal van *-* tot er 2 steken over zijn), brei deze 2 steken recht. Geeft in totaal 87steken op de naald.
3: Brei vervolgens 3 naalden recht heen en weer over alle steken.
breipatroon sjaal4: Start nu met de teltekening en brei gedeelte A.1 als volgt in de breedte: Begin met telpatroon a over de eerste 20 steken, vervolgens telpatroon b (12 steken) en herhaal dit 4 keer achter elkaar en brei als laatste telpatroon c over de laatste 19 steken.
5: Ga door totdat de juiste hoogte is bereikt van gedeelte A.1 (zie teltekening).
6: Brei daarna op dezelfde manier verder met gedeelte A.2 (zoals uitgelegd in stap 4 voor de breedte van de sjaal). Herhaal dit gedeelte net zo lang in de hoogte tot de sjaal een lengte heeft van ongeveer 85 centimeter. Pas zo aan dat de laatste naald een naald gemarkeerd met 1 pijl in het telpatroon is.
Denk uiteraard aan de juiste stekenverhouding zoals hierboven aangegeven!
7: Zet de steken op een hulpdraad en brei vervolgens nog een deel op dezelfde manier zoals beschreven in stap 1 t/m 6.
8: Naai de twee helften van de sjaal aan elkaar door middel van maassteken/kitchener steek zodat de naad onzichtbaar is.

korting wol garens aanbieding breiwebshop.nl